tirsdag 5. august 2008

Veldi lettvint

I dag e d ikke bære ho husmorbakefrøkenkristin som ha gjort nå veldi lettvint. 

her kjæm oppskrifta på heidi sine nystekte veldi sunne (?) og veldi lettvinte rundstøkka. anbefales nystekt med jordbærsyltetøy. 

1 kg grovbakstmel 
en stor dæsj linfrø (kanskje en desiliter eller nåkka)
en like stor dæsj sesamfrø
en litt større dæsj store havregryn
en like stor (som havregryna, ja) dæsj solsikkefrø
en næve hasselnøtter, hakka
en næve valnøtter, hakka
1,5 pose tørrgjer
en bitteliten dæsj salt (ja, som i 1,5 teskjeie)
2-3 skjeie sukker, mat for gjæra (husk ka du lært av ho gamla i heimkunnskapstiman) 

en dæsj olja av valgfri sort som du har på kjøkkenbenken din. 
ca 6-7 dl lunkvarma  veske, (her i huset va d først et forsøk på varming av skummet kulturmelk - det anbefales IKKE! så da vart d en miks av H-melk og lettmelk og litt vann). 

alt det tørre blandes, røres litt i og så dæsj man i olja før man har i den 37 grader varme melk/vann-blandinga. 

rundstøkkan formes så te rundstøkka på benken som først ha vørte vaska me ei rein tua. 

hev dæm i tre kvarter sånn ca, i ei glovarm leilighet. 

smør på litt egg som festemiddel og strø over litt frø. (her vart d sesamfrø, fordi eg har mest av dæm) 

steik dæm så i 10-12 minutta.

SPIS, NYT, LEV! 

(og alt av frø og nøtter kan selvsagt byttes ut/droppes - men eg gir ingen garantia om at dæm da bi like sunn og god.) 

2 kommentarer:

Pita sa...

Hva er forskjellen på verbformen av dæsj ("og så dæsj man i olja") og substantivformen ("en stor dæsj linfrø")?

Borghild sa...

verbforma "dæsj" va vel strengt tatt litt kreativt funnet på midt i blogginnlegget, mens "en dæsj" e et standardmål når man forklar mål og vekt i selvkomponerte oppskrifte.