ei skikkelig feskeoppskrift:
4 porsjona sto det på matprat - ca passelig tell 2-3 sultne persona.
1 dl purre, finsnitta
1/2 stk rød paprika, grovhakka
1 båt hvitløk, hakka eller pressa
1/4 ts karri - gjerne mye, mye meir - kjør på!
1 ss meierismør
2 1/2 dl melk
2 dl creme fraiche eller seterrømme (eg plei å sleng i heile boksen - ikke nå poeng å spar på det)
1 ss frisk basilikum, hakket (går kjempefint med tørka og, treng ikke å vær urte-snobb)
ca. 400 g. fiskefilet, skåret i små biter. (lurt å sørg for å skjær bort alt av bein og skinn og sånt)
Fres purre, paprika, hvitløk og karri i smøret i ei gryte. Tilsett melk og rømme. Legg i fiskebitene og la alt trekke i ca 10. minutter, til fisken e ferdig kokt.
Så et lite interntips: eg plei å kutt fisken i bita først av alt, og legg den på et fat og strø salt på og la det ligg i nån minutta sånn.
Generelt e fisketips nummer 1: Bruk meir salt enn du trur det trengs!
Serveres med kokte poteta og evt litt kokt gulrot.
(Ja, eg har med meg kokeboka mi på lesesalen i dag, og eg sett på en pult full av Kierkegaard-bøker. )
Til mamma: Eg ønsk med sursild når dåkk kjæm på besøk:) feska i nordsjona av han pappa!
4 kommentarer:
En eller anna dag i overskuelig framtid, kjære Heidi, ska æ klar å få pressa i dæ litt sushi - om æ så ska bruk makt.
(Kan bli trivelig, sjer æ for mæ..:)
Så du kan faktisk fiske sursild også i Sjona? Imponerende;)
Høres ut som en oppskrift jeg kan finne på å prøve i nærmeste framtid.
man fesk jo ikke sursild. man fesk sild. så salt man den tell spitjesild. så tar man den opp på kjøkkenet å gjør nå magisk med den. å neste mårra spis man den på brødskiva som sursild.
og eg e ikke åpen for tvang, åshild.
sursild ska bi.
mh
Legg inn en kommentar