søndag 23. januar 2011

Rambo

Det hele starta med fire jenter som skulle ha pysjamasparty. De fire jentene spiste mengder med popcorn, hadde latterkramper og så på film. Til slutt hadde de sett alle de vanlige jente-filmene sine, og gikk over på Rambo. Kvelden hadde blitt ganske sein, jentene hadde dårligere og dårligere humor, og de flira, flira og flira.

Etter det var de Rambo-jentene.

Det fortsatte med en økt foran pc-en. Dette var i den tida da nesten ingen hadde internett, og konseptet nedlasting av musikk var noe nytt og spennende. De skulle lage seg en CD til å ha med seg på tur, og de valgte disse låtene:

1. Toploader- Dancing in the Moonlight. Den selvsagte, den fantastiske, den jeg i minst 5 år gråt hver gang jeg hørte på radio. Den som fortsatt får hjertet mitt til å hoppe over fem slag.
2. Albino and Romina Power - Mambo the Rambo (okej, etter å ha googla litt tror jeg de egentlig heter Al Bano and Ramina Power . Dessverre kunne jeg ikke finne denne sangen på youtube, skandale!)
3. The Beatles - Twist and shout.
4. Bare Egil Band - Speideren. Klassisk. Speideren er best!
5. Jerry Goldsmith - Rambo 3 Theme. Kanskje litt unødvendig, selv om vi kan flire oss gjennom Rambo-filmene er ikke filmmusikken spesielt festlig.
6. Fraglene - Kom og syng en sang.
7. Phoebe - When you get older. Not at all unapropriate:)
8. Bobby Mc Ferrin. Don't worry, be happy.
9. DDE - RaiRai. Huff, denne krever vel en forklaring, ikke det stolteste avsnittet i livet vårt - men vi skulle altså på en speiderleir som hadde tema "Liv", og da syntes vi altså at denne passa bra.. sukk.
10. Europe - The final countdown.
11. Elvis - Rock around the clock.
12. Koto - Rambo theme.
13. Luksus leverpostei - Speider
14. Mr Big - To be with you
15. Rambo 1 Movie theme.
16. Aha - Take on me
17. Toto - hold the line
18. Village people - YMCA (KåååååååEEEEEEffffffffUUUUUUUUUKååååååååå)
19. Weather girls - Its raining men.
20. King Harvest - Dancing in the moonligt. Originalen av Toploaders udødelige)
21. Fanfare - verdens fineste rosignal.

Det var likevel først da to av jentene flytta til Trondheim og ble kjent med en gjeng fra Kirkenes (hva heter det? Kirkenesinger?) at Rambo-cden ble en klassiker. En stor klassiker. Vi har hoppa rundt til Rambo-cden på små og store hybler, ønska oss låter fra den på dansegolvene på byen og blitt sentimentale bare noen sier ordet Rambo.

Dette er til ære for Rambo-vennene mine, både de "originale" fra den lange natta på Hauknes, og de "røde" fra tida i Trondheim. Venner uten sidestykke.

The soundtrack of my life - what's yours?

Ingen kommentarer: