torsdag 7. mai 2009

pause?

Skriver liste. Ti punkter med ting som må gjøres før 3.juni. Fiks på den teksten, gi respons til den teksten, skriv den teksten, fiks på den teksten (og så videre).

Innser at alt som står øverst på lista krever en utskrift. Går på MSN - presenterer problemet for min kompanjong A: "Jeg har to alternativer: lang pause til i mårra, eller bussen til dragvoll for utskrift".

Svaret: "Ingen tar buss til dragvoll! Da slipper du gjøre mer i dag!"

Så nå er det pause. Hoppe gjennom dusjen, ta på noe finere enn joggebukse og gå tur. Av den trivelige typen som ender på mitt favorittsted: biblioteket. Der skal jeg hente en bunke bøker som kan bli til nye blogginnlegg på bokbloggen.

(og ja, til Maggies store skuffelse, og As store sjokk, (og alle andres glede?) - jeg har begynt å skrive "jeg" og å ha endelser på ordene mine. Kutter rett og slett ut apokopen og skriver bokmål - fordi jeg er ambisiøs:

X says:
jeg slutta å lese en blogg fordi den ble skrevet på dialekt. ble så slitsomt. men det var rogalandsdialekt vel og merke....umulig å lese for utenforstående
[12:23:50]
Borghild . says:
rogaland e hæslig.
[12:23:55]
Borghild . says:
(saklig)
[12:24:15]
Borghild . says:
men, ja, d va d eg tenkt på. ha blitt litt pr-kåt i det siste og vil ha lesera fra heile verden (eller landet)

Så: Den Pr-kåte, overambisiøse bloggeren har skifta fra nordsjonsk til bokmål, blir det neste engelsk? )

1 kommentar:

Den anonyme bokstaven sa...

Bør vel noen sosiolingvister på banen her for å analysere dette byttet. Registrerer at du tror du ikke kan komme fram i verden på dialekt. Og at du ikke nevner nynorsk som en mulig målform. Eller det siste - at du er inne på at engelsk er løsninga på din ambiøsitet. Symbolsk kapital, sier jeg bare.