tirsdag 3. april 2012

Reisedagbok

I helga var vi på årets store utenlandstur - fotballreise for å se favorittlaget*, Leeds.

Turen besto stort sett av det fine reiser består av: shopping, avslapping, mat, drikke, hotellrom og foto-moments, og så en liten fotballkamp midt i det hele.

Jeg tenkte å gi mine kjære blogglesere noen reisetips nå, en oppsummering av mange år med venninnereiser, kjærestereiser og enda flere kjærestereiser (beklager å meddele det til eventuelle single lesere av bloggen - kjærestereiser er de beste!)

1) Mannen må til enhver tid huske å gi dama nok mat og drikke - ikke la henne få anledning til å bli sulten, det vil som oftest gå ut over ham...

2) I forkant av shoppeøkter bør mannen og dama finne en passende pub i nærheten av de beste butikkene og avtale tidspunkt for møtet der. Shoppingen bør definitivt ikke skje sammen, og det er bra at mannen har et sted å slå seg ned når han er trøtt av for mange gale shoppere - og de bør selge lysebrun drikke i halvlitersglass...

3) Hvis man ikke har bestilt frokost på hotellet, bør man ha kjeks, banan eller noe annet spiselig på rommet - så mannen har noe å pakke i dama mens han somler med å komme seg opp om mårran (se forøvrig punkt 1).

4) Når en fotballstadion skal besøkes, er det av ytterste viktighet at dama får lov til å komme i siste liten og slipper å oppholde seg for lenge blant hylende horder.

5) Hotell-livet: Ved innsjekk er det greit å reservere rommet i navnet til den med enklest etternavn - helst den som ikke har Æ, Ø eller Å i navnet. Mens man har den store kofferten med seg, tar man heisen opp til rommet - men GÅR ned, slik at den hysteriske** lærer rømingsveien i tilfelle hun på noe tidspunkt vil gå alene opp på rommet. Be ALLTID om to nøkkelkort, slik at det er mulig. Ved utsjekk, rydd rommet uten et ord - pakk koffertene på rekordtid, ta en nøye sjekk av hotellsafen, hylla på badet og under puta i senga. Legg alt søppel i papirkurven, ville du likt å rydde tomflasker og kvitteringer fra hele gulvet på gjesterommene hvis du var stuepike?

6) Mat: Diskuter dagens meny på forhånd, men vær alltid åpen for endringer. Ikke spis den samme typen mat hver dag, og ta minst én dag i løpet av turen med dyrere mat, ei hel vinflaske og musserende til dessert.

7) Snakk gjerne med folk på nabobordet hvis du er på et sted der det passer seg. En god samtalestarter er: "Where are you from?" - oppfulgt av noen velvalgte ord om det lokale fotballaget på dette stedet***. Det funker neste uansett om de du snakker med et interessert i fotball eller ikke. Det er i de gode samtalene de gode reiseopplevelsene ligger.

8) Enjoy! Gjør akkurat det du har lyst til, men tenk på ordet DU som noe som inneholder flere enn èn. "Det heiter ikkje eg no lenger, heretter heiter det vi..."

God tur, for meg er det under ei uke til neste reise, og den inneholder så mye skrekk og glede at jeg snart skal blogge et eget innlegg om det...

*favorittlaget til deler av reisefølget. Deler av reisefølget stiller seg nøytrale til alt som har med fotball å gjøre.
**det er ikke hysterisk, egentlig. Heiser er, på samme måte som fly, potensielle dødsfeller, og det er best å unngå!
***Dette forutsetter selvsagt at man har denne kunnskapen, slik som mitt reisefølge oftest har.

Ingen kommentarer: